wijzijnabcd.nl

Inloggen of inschrijven

MAAKPLAATS-INFO (8), Popeldag 1 juni 2018: De Magt van Wijkeconomie

De Magt van wijkeconomie, 14.30-16.00 uur 

Wat is wijkeconomie? Wat is right to challenge?  Buurtwerkplaats de Buren en LSA bewoners nemen jullie mee de wijk in om letterlijk te zien hoe en waar het geld op straat ligt!
 
Zwerfvuil, verzakte trottoirs, kapotte bankjes en speeltoestellen. Wijkbewoners helpen richting werk, bieden van dagbesteding of sportieve activiteiten voor jongeren. We beseffen allemaal best dat we hier als samenleving klauwen met geld aan uitgeven. Allemaal denken we weleens: “kan dat niet goedkoper of efficiënter?”. “JA”, dat kan! Want veel van deze werkzaamheden kunnen we best zelf. Bovendien hebben we dan meer invloed op hoe de wijk eruit moet zien. Eigenaarschap, want onze leefomgeving is immers van ons en niet van een instantie.
 Een wijkonderneming kan ervoor zorgen dat er meer eigenaarschap ontstaat. Ze biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kansen om talenten te (her)ontdekken en zich nuttig te voelen. Ze kan sommige werkzaamheden goedkoper en sneller uitvoeren. Een mes dat snijdt aan meer dan twee kanten. Hoe dat in z’n werk gaat, maak je in deze Maakplaats mee

Op de ABCD-Popeldag zijn er 10 Maakplaatsen: 5 in de ochtend en 5 in de middag. Je kunt je ter plekke voor twee daarvan opgeven. Deze Maakplaats is er één van. Meer informatie over de andere Maakplaatsen vind je de komende dagen op deze site: www.wijzijnabcd.nl 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.