wijzijnabcd.nl

Inloggen of inschrijven

MAAKPLAATS-INFO (6), Popeldag 1 juni 2018: De Magt van Gewoon Doen (11-12.30 uur)

De Magt van Gewoon Doen: community building in wooncomplexen van ouderen, 
11-12.30 uur
In deze Maakplaats krijg je via videoportretten een kijkje in de levens van community builders in wooncomplexen van ouderen. Je ziet hen in de videopresentatie en maakt hen ook ‘live’ mee: want drie van de hoofdrolspelers doen mee aan deze Maakplaats: Liesbeth, Sally en Wim, die in wooncomplex de Drecht in Amsterdam Zuidoost wonen.

In de video vertellen ze over hun leven als community builders in hun eigen wooncomplex: hoe ze actief zijn geworden als community builders, wat dat voor hen inhoudt, wat ze zoal doen, waar zij voor gaan en wat hun worstelingen zijn.

Ook externe community builders en andere professionals komen in de videoaan het woord over de werkwijze, de kracht en de issues van community buildingin een wooncomplex van ouderen.  

Na de videopresentatie ga je in gesprek met de hoofdrolspelers, de filmmaker Maarten Boers en  community builder Irma Vroegop. Ook bewoners van de Marconihove in  Schiedam doen mee aan deze Maakplaats.  

De videoportretten maken onderdeel uit van een community building-initiatief uit 2016 in vier wooncomplexen van ouderen: ‘Gewoon Bijzonder’. Dat initiatief is gesponsord door onder andere de fondsen Sluyterman van Loo en het RCOAK. Hier lees je meer over Gewoon Bijzonder: http://www.planenaanpak.nl/doc/Tot%20slotboekje%20Gewoon%20Bijzonder,%20november%202016.pdf

Op de ABCD-Popeldag op 1 juni in Schiedam zijn er 10 Maakplaatsen: 5 in de ochtend en 5 in de middag. Je kunt je ter plekke voor twee daarvan opgeven. Deze Maakplaats is er één van. Meer informatie over de andere Maakplaatsen vind je de komende dagen op deze site: www.wijzijnabcd.nl 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.