wijzijnabcd.nl

Inloggen of inschrijven

Geslaagd wereldrecord Asset Mapping in Schiedam!

  • 4 reacties

SCHIEDAM - Nederland is een wereldrecord rijker. Bijna 100 mensen registreerden afgelopen vrijdag in slechts één kwartier 672 talenten, vaardigheden en spullen die ze met hun community willen delen.


De recordpoging 'Community Asset Mapping' was onderdeel van de ABCD Popeldag. Dit is een jaarlijks terugkerend festival waar communitybuilders uit heel Nederland elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen in een unieke lokale plek.  Dit jaar vond de ABCD Popeldag plaats in buurtwerkplaats De Buren in Schiedam.

Asset Mapping
Een "asset" is iets dat iemand kan, weet of bezit en actief wil delen met zijn of haar community. Het bespreken en verzamelen van deze assets ('Asset Mapping') dient om de kracht van de community zichtbaar te maken en onderlinge relaties te versterken: samen kun je veel meer dan in je eentje!


De wereldrecordpoging  was officieel aangemeld bij Guinness Book of Records en onder leiding van 'Asset Mapper' Eric Hendriks gingen duo's, die elkaar nog niet kenden, aan de slag met de vraag 'wat kun jij goed, waar weet je veel van of wat bezit je, dat je wilt delen met deze community?' Elke asset werd op een Post-it geschreven. Na 15 minuten stopte de tijd en begon de telling.

Enorme oogst: 672 assets!
Dit leverde een enorme oogst op aan talenten en vaardigheden, bijv. "een TV programma maken", "Jongeren in beweging brengen", "Buurtfeest organiseren", maar ook "koken", "dagvoorzitter" en "mensen begeleiden in laatste levensfase". Na diverse controles stond de teller op 672 assets, een nieuw wereldrecord!

De zichtbaarheid van wat mensen elkaar kunnen bieden leidt tot nieuwe contacten, relaties en een sterkere gemeenschap.

Vervolg: ook online zichtbaar
Een volgende stap is om deze assets ook online zichtbaar te maken. Dit doen we met het platform wijzijnabcd.nl (ontwikkeld door mijnbuurtje.nl), zodat je kunt zien wie wat te bieden heeft. 

 

Deel dit bericht!

Reacties

Thijs Van Mierlo
6 juni 2018

Trots! Voor de eerste keer betrokken bij een echt wereldrecord ????

Joop Hofman
6 juni 2018

Sven Kramer heeft geen wereldrecord meer. Wij wel. Ook soort van kanteling.

Eric Hendriks.
6 juni 2018

Ik zag al een oproepje van Cormac om dit te verbeteren... wie gaat als eerste door de magische grens van 1.000? :-)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.