wijzijnabcd.nl

Inloggen of inschrijven

Nuttig ABCD Ebook uit Noorwegen

  • 1 reactie

  • Principe: Asset Mapping, Focus on what's strong

Ben je betrokken bij je buurt maar vraag je je af: "Wat kan ik doen om aan de slag te gaan?" . Dan is dit engelstalige ABCD Ebook iets voor jou! En als ervaren communitybuilder, die graag meer mensen wil betrekken dan vind je zeker nuttige tips!

Ik hoorde ervan via een linkedin berichtje van Cormac Russell. Het boek is geschreven door Western Norway University of Applied Sciences.  De ideeën in het boek zijn uitgeprobeerd door bewoners in veel Noorse gemeenschappen en in buurten, steden en dorpen over de hele wereld. 

Download hieronder het Ebook. Het is gelicenseerd onder Creative Commons license: attribution to source, non-commercial, no derivatives.  De originele bron vind je hier.

An_Asset-Based_Community_Development_boo.pdf

Deel dit bericht!

Reacties

Birgit Oelkers
28 februari 2020

Ja, goed boekje is het! Nog een gebruikstip: het is wel raadzaam om bij het gebruik van zo'n mooie toolkit het fundament van community building a la ABCD niet uit het oog verliest, anders schiet je - zonder het te merken - juist dat doel voorbij: namelijk elkaar leren kennen als buren, ongeacht waar het gesprek over gaat en hoe het tot stand komt en het bouwen aan relaties en vriendschappen in de buurt. Dat gaat soms organischer, springeriger en ongeorganiseerder dan je zou denken. En het vraagt om de kunst van de Tiny Talks en zin hebben om over koetjes en kalfjes te kletsen. Gewoon de tijd nemen om de ander te willen leren kennen. Laat je dus niet verleiden tot het afvuren van vragen of het gebruik van vragenlijsten of om doelgericht een stappenplan af te werken. Als je dat kunt weerstaan, dan krijg je ongemerkt veel meer voor elkaar dan met een uitgekiende strategie. En voor dit 'echte werk' is het handboek en de vragen die erin staan een hele rijke bron waar je uit kunt putten.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.