Details

Maandag 18 april 2016 tussen 18:00 en 22:00
Afgelopen
Indische Buurt Oost
Amsterdam, Nederland

Een internationale bijeenkomst over community building & inclusieve buurten

Een etentje in Studio K./Amsterdam Oost met verhalen over community building en inclusieve buurten. Met als speciale gasten Philip Booth, community builder uit Gloucestershire/GB en Marieke Jongmans, community builder uit Hilversum.

Wat hebben story catching, sofa chats en shared lunches te maken met het werken aan een buurt waar iedereen welkom is? En waarom kunnen een oppas-kind, vakken vullen en gaan zwemmen een radicale omkering zijn van de bestaande werkelijkheid? Wat werkt in de praktijk als je bezig bent met de échte denkomslag – van een buurt met verschillende doelgroepen naar eentje waarin iedereen optimaal kan deelnemen en initiatieven kan ontwikkelen? En wat kan ABCD, Asset Based Community Development, daarin betekenen?

Op deze avond vertellen Philip Booth en Marieke Jongmans over hun ervaringen als community builders. Philip vanuit de Barnwood Trust in Gloucestershire en Marieke vanuit haar huis in Hilversum. Ze gaan daarover in gesprek met inclusion worker Anouk Bolsenbroek en met alle aanwezigen.

Als je mee wilt doen, meld je dan voor 15 april aan bij Birgit Oelkers . Meedoen kan voor 20,- (op de avond zelf contant te betalen), dat is inclusief de maaltijd. Er is plek voor 30 mensen, de voertaal is Engels en Nederlands (er zijn fluistertolks). Lees hier meer over Philip en Marieke:
http://www.planenaanpak.nl/doc/Internationale%20bijeenkomst%20ABCD%20en%20inclusieve%20buurten%2018-4-2016.pdfOver de organisator

Birgit Oelkers
Buurtmaker, community builder, trainer, ruiter, wandelaar. Altijd teveel te doen en altijd te veel ideeen die te leuk zijn om te laten liggen. ... Lees meer