Congrestival "Wie het Weet mag het zeggen" de lerende praktijk van het Social Work

Details

Maandag 23 mei 2016 van 09:30 tot 02:00 uur
Afgelopen
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden, Nederland

10.00 Openingsevent 'Hart in de Mienskip' (hart in de gemeenschap)

De grand-opening van Amaryllis waarin ervaren, voelen en meemaken wat Amaryllis drijft en doet centraal staat. Ga jij de uitdaging aan om onderdeel uit te maken van deze bloeiende beweging?

Met medewerking van wethouder Andries Ekhart, Dietske Bouma (grondlegger Amaryllis), Astrid de Bue (programmamanager Amaryllis), Henry de Boer (directeur Amaryllis) en anderen…

11.15 Jos van der Lans- Beloftes van de decentralisaties

Jos van der Lans is de afgelopen tien jaar meerdere malen betrokken geweest bij de gedachtevorming van Amaryllis in Leeuwarden. In 2013 schreef hij daar op verzoek van de gemeente Leeuwarden een essay over. Recent publiceerde hij met Pieter Hilhorst: 'Sociaal Doe-het-zelfen' en 'Nabij is beter I en II' in opdracht van VNG/King. Hij vertelt over zijn persoonlijke betrokkenheid bij de gemeente Leeuwarden en in hoeverre de werkwijze en visie van Amaryllis terug te vinden is in andere gemeenten in Nederland.

12.00 Pauze
13.00 InterAct 'Wie het weet, mag het zeggen!' – Ritsko van Vliet

Een interactieve invulling waarin u zeker verrast wordt door uw gastheer én door u zelf.

13.30 Jaap Bressers- Omgaan met verandering

Jaap Bressers (1983) heeft veel meegemaakt, maar vooral ook veel geleerd. Die kennis deelt hij graag. Op het podium kan hij mensen raken, inspireren en vermaken. Zoals hij zelf zegt: 'Ik heb veel geleerd door mijn ongeluk, het is alleen jammer dat ik mijn nek ervoor heb moeten breken'. Zijn lezingen als spreker zijn een middel om andere mensen te inspireren en zo het verschil te maken.

14.30 Koffiepauze
15.00 Erwin Witteveen- Nooit-af-principe

Schrijver Erwin Witteveen schreef samen met Martijn Aslander de boeken EasyCratie (2010) en het boek 'Nooit af' (2015). Hij combineert luchtige, serieuze en ingewikkelde zaken tot een inspirerende, toegankelijke toekomstvisie voor de professional. Een toekomst waarin nog maar éen ding zeker is, en dat is dat niets zeker is.

16.00 Afsluiting plenair programma
16.15 – 17.15 Amaryllis café in de foyer – inclusief muzikale omlijsting

Tijdens het Amaryllis café wordt teruggeblikt op de dag met aanwezige sprekers en gasten. Daarbij staan de vragen: 'Waar moeten we mee stoppen, waar moeten we mee beginnen en waar moeten we vooral mee doorgaan' centraal.

Over de organisator

Miranda Tamminga
Miranda heeft nog niets over zichzelf geschreven.