ABCD community builders Nederland Meet en Greet and Learn

Details

Dinsdag 19 april 2016 van 13:00 tot 19:00 uur
Afgelopen
Bijlmer-Oost
Amsterdam, Nederland

WZABCD: van deze zes letters zul je waarschijnlijk snel ABCD herkennen. En de W en de Z staan voor Wij Zijn.

We gaan er tegen aan! Schrijf je nu in
Community Building is hip, is bijna een toverwoord aan het worden. En ieder denkt daar het zijne van. Toch is er één benadering (en vooral géén methode) die worldwide overal werkt: ABCD. Asset Based Community Development.

Bij 'de' ABCD heeft iedereen zo zijn eigen beelden en invullingen. Variërend van een talentenshow op zondagmiddag tot een wijk die leeft, springt en zich ontwikkelt op basis van de kracht van de netwerken van haar bewoners. Het is een aanpak met meer principes dan stappenplannen, met meer verhalen dan blauwdrukken, met meer opbrengsten dan prestatie-indicatoren.

Het werkt, daarom kunnen wij er niet genoeg over vertellen en wij willen er meer over weten.Om elkaar te inspireren, om te leren, om het weer beter te begrijpen, om daarna te popelen om er verder mee te gaan.

Popelen
We willen geen groots offensief starten, al was het maar omdat we de tijd er niet voor hebben. We gaan voor een aanpak waarin mensen elkaar infecteren. Community based dus. Daarom is er een Popelmiddag ABCD:

Op dinsdag 19 april
Vanaf 13.00 uur in De Koornhorst
Koornhorst 1, 1104JA, Amsterdam

Schrijf je nu in.

Wat gebeurt er?
Een groep van maximaal 70 betrokken community builders komt bij elkaar. Zij hebben aan een half woord genoeg om een uur lang verhalen te kunnen uitwisselen. Die mooie projecten hebben en dat delen. Die zoveel te vragen hebben dat ze daarna op bezoek gaan bij die ander. Die meedoen in workshops of aan verteltafels omdat ze dat gewoon graag willen. Die eens niet internationale grootheden als Jim Diers en Cormac Russel willen horen vanaf een podium, maar die middag samen met hen willen praten aan de bar.

Die 's middags er bij zijn in Amsterdam en 's avond lekker mee eten. Maar vooral mensen die zelf de agenda van deze dag willen vullen met 'everything you always wanted to share about ABCD'. We hebben samen de verhalen.

En er is meer…
Er zijn live wandelgangenpodia met vijf mooie community building voorbeelden. We hebben storytelling, door zelf de mooiste ABCD verhalen te vertellen. En…..'Annie houd jij mijn tassie effe vast'- rondes

Maar ook:

  • Kom eens in mijn buurt dates & deals
  • De lancering van het www.wijzijnabcd.nl platform
  • De kring groter maken: hoe gaan we met onze assets en verhalen verder

Samen eten in De Koornhorst
Waarom in De Koornhorst? Dit is één van de pareltjes van community building. Een plek waar in grote en mooie veranderingen hebben plaatsgevonden omdat bewoners het wilden, er over droomden, het deelden en vooral er mee aan de slag gingen. Bewoners van De Koornhorst zullen het ons vertellen.

Wil je mee doen? Er bij zijn de 19e? Dat kan door je alvast in te schrijven. Enne… kijk terloops ook even op de site en meld je aan als platformlid.

Wat kost het?

We hebben een overzichtelijke entreekaart: een praktijkverhaal vertellen en €20 euro betalen bij binnenkomst.


We hopen je dan te zien!

De startgroep: Birgit Oelkers, Fimke Zwerink, Eric Hendriks, Guido Roelofs, Joop Hofman

Over de organisator

Joop Hofman
Geboren met opbouwwerk DNA. Gek op 'clubjes' maken. Aanstichter Krachtproef (en voorzitter). Weet alles van burgerbegroting. Doet -bijna- alles met ABCD.... Lees meer