Details

Vrijdag 17 mei 2019 tussen 10:00 en 17:00
Afgelopen
Utrecht
Nederland

De ABCD Popeldag komt er weer aan! Een dag vol kleur, verhalen, spanning, onverwachte successen, pittige puzzels, tegenvallers, glimmende ogen. En nog veel meer: het is de ABCD Popeldag, voluit: Asset Based Community Development. Inmiddels een begrip in community building land. Meld je aan!

Met een programma dat communitybuilders uit het hele land samen maken. Het gaat niet om de blingbling-verhalen, maar om het dagelijkse werk achter de schermen. Het soms enerverende geworstel, de vastlopers en lostrekkers. De kleine stappen die hetverschil maken. Bijvoorbeeld bij het werken aan een warme straat, elkaar beter leren kennen in je flat, het goed houden met elkaar. Of hoe je jezelf als wijkraad opnieuw gaat uitvinden met behulp van ABCD of hoe je je  buurt door community building een boost geeft. Als bewoners, wel samen met instanties, maar zonder van hen afhankelijk te worden.

De Popeldag is geen haal- en brengsuper, maar een gezamenlijke werkdag. Met 10 werksessies over de dagelijkse ins en outs van ABCD in de praktijk. Geen grote vergezichten, maar verhalen en vragen van om de hoek.

Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers, wel een maximum. Bij 100 mensen gaat de deur op slot. De verdeling is minimaal 50 bewoners die ABCD-buurtmakers zijn en maximaal  50 beroepskrachten.

De ABCD popeldag wordt georganiseerd door een netwerk van community builders in samenwerking met LSA. Vorig jaar was een groot succes en leverde een schat aan verhalen op.

Meld je nu aan!

Datum: vrijdag 17 mei 2019
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Plaats: Utrecht (locatie volgt)
Kosten: bewoners 15 euro
Beroepskrachten 50 euro

Over de organisator

Eric Hendriks.
Oprichter mijnbuurtje.nl, prille hondeigenaar in Deest en (soms gekmakend) op zoek naar de waarde van dingen.... Lees meer