ABCD voor wijkwerkers in Veenhuizen

Details

Vrijdag 7 april 2017 van 09:30 tot 16:30 uur
Afgelopen
Oude Gracht 1
9341 AB Veenhuizen, Nederland

In Nederland zijn we al decennia op zoek naar hoe we de positie van 'de zwakkeren' in onze samenleving kunnen versterken en omgekeerd naar wat 'de zwakkeren' aan de samenleving kunnen bijdragen. In de Drentse nederzetting Veenhuizen werden vanaf 1823 in drie enorme gestichten tienduizenden arme stadsgezinnen gedrild tot 'nuttige' burgers. Maar wat begon als een bevolgen plan om de onderklasse te verheffen, veranderde al snel in een fuik... (uit 'Het pauperparadijs, een familigeschiedenis' van Suzanna Jansen)

Als we in de huidige tijd dergelijke keuzes moeten maken, wat zou dan de kracht van de gemeenschap te bieden hebben? Wat zijn de overtuigingen in onze tijd en welke kunnen, wellicht moeten, we daarvan loslaten?

Gastdocent is CORMAC RUSSEL.  Hij is lector aan het ABCD instituut van de Universiteit van Chicago. Hij heeft gemeenschappen, organisaties, NGO's en overheden getraind in de ABCD methodiek. En dat over de hele wereld. In Veenhuizen nodigt Cormac ons uit de rol van de publieke dienstverleners te heroverwegen en legt uit hoe een benadering gebaseerd op talenten en mogelijkheden kan leiden tot verbetering van de gezondheid, veiligheid, economie en leefbaarheid van de gemeenschap.

Deze dag wordt gehouden in het Nationaal Gevangenismuseum, Oude Gracht 1 te Veenhuizen en georganiseerd door de School voor Gebiedsgericht Werken. Begeleiders Lieke Herpers en Hans Hoogvorst. Het max aantal deelnemers bedraagt 25 en de kosten bedragen € 295 p.p (inclusief lunch) Aanmelden kan via onze site www.svgw.nl. Daar is ook informatie over onze andere activiteiten te vinden. Deze dag vindt alleen doorgang bij voldoende deelname.

 

 

Over de organisator

Hans Hoogvorst
Hans heeft nog niets over zichzelf geschreven.